Summa sidvisningar

tisdag 31 maj 2011

Var ute igår.......



och fiskade med en ny fiskekamrat. Kommer kalla honom ordningsvakten eftersom jag träffade honom på en av krogarna i Åre. Jag sa att jag också hade sådan bricka och att jag var fiskegestapo i Åre, och fiskeord växlades. Men helt nyktert kanske det inte var så jag hade helt glömt bort detta, men träffade "ordningsvakten" i Duved för två dagar sedan. Och vi drog ut sent igår kväll.

Men kanske ska kalla han för professorn istället för han hade stenkoll på den del av Indalsälven som vi fiskade. Vi kom ut ganska sent, men det var snudd på vindstilla och inget regn. Det blev streamerfiske för min del och drag för honom. Det tog inte lång tid innan han hade bärgat första öringen kring 40 cm, sen stod det inte på för jag hade en i samma storlek. Det blev 3 till och några hugg. Riktigt grym kväll.
Sparade 3 och så det blir fiskemiddag ikväll.

På måndag åker jag och Bruhöla till Norge och fiskar LAX!! Man bara vibrerar av pepp! Älv är ännu inte bestämt men det blir nog Stjördal eller Orkla. Kommer hem på lördag så 5 dagar blir det. Och två spön under 5 dagar måste lyckas, måste lyckas.

söndag 22 maj 2011

Äntligen tog man.............

sig ut och fiskade efter en vecka med jobb. Har varit på tok för lite fiske nu på ett bra tag. Eller i alla fall en vecka vilket är oacceptabelt!!!

Men efter en god natts sömn, en skön brunch hemma med Jonas bestående av toast med ägg och bacon och lite fix och trix så bar det av. Första anhalt blev Ica i Duved för uppbunkring av gulasch och 2 burkar folköl. Sedan styrde vi kosan mot ett strömmande vatten väster om byn som båda hade ofiskat. Vi kom fram till en hög älv men fullt fiskbar. Sporadiska kläckningar men ändå vakande fisk. Små nattsländor och en mindre version av ryssflugan flög omkring. Trögt i början men efter några flugbyten fann vi rätt fluga, det resulterade i några hugg och 3 granna öringar, 2 på torrt (Tkk) en på husmask.
Även om smörstekt öring med pressad potatis och citronsås säkert hade smakat gudomligt så släpptes de fria för att göra sig bättre på vita duken senare.

Filmades frisk och en liten edit kommer förhoppningsvis läggas upp till veckan.

En kanondag helt enkelt som avslutades med hemmagjord pizza och några öl.

Ibland är det lätt och leva!

fredag 20 maj 2011

Flugor Flugor Flugor....

Har nu lagt upp lite diverse flugor i albumet, gå in och kika. Det är bara att höra av sig om man blir lite sugen på någon fluga, de finns i alla olika storlekar och färger.

Klicka på bilden till vänster.

Giant Mayfly.........

måndag 16 maj 2011

Högre vattenstånd....

..... än så här blir det nog inte. Var i Tegefors idag och prövade lyckan. Nybundna tunga nymfer och nattsländelarver med stenhus knöt jag på tafsen men inget resultat.
Men solen dök upp några sekunder och det var skönt att vara ute.

Har en ny lina till mitt klass #7 spö, lättkastad och glider fantastiskt lätt genom ringarna. Kan tipsa om scandinavianflylines.com där linan och lite annat smått och gott inköptes för ett tag sedan. Snabb leverans. Tror att allt är Kina fabrikat, men linan håller hög klass "än så länge". Och det är väldigt billigt. Linan kostade 180:-vilket är sjukt billigt om den håller den här kvaliteten en längre tid. Har även en kompis som köpt deras klumpar till sitt laxspö och det verkar helt ok det också.

Nu blir det jobb och plugg i två veckor så det kommer att fiskas lite. Så mitt fiske sätter igång på allvar den 6 juni med 4 - 5 laxdagar, efter det blir det Hotagen i 4 dagar sedan lax igen skulle jag tro. Sedan börjar jag jobba på fjällsport runt midsommar. Midsommar och framåt blir det enbart torrfluga och filmning.

Tror denna sommar kommer att bli helt grym!

Högre vattenstånd....

lördag 14 maj 2011

Högt vattenstånd.....


......... och fin vädret försvann. Dessa högsommar dagar förde tankarna till att man var mitt i sommaren med kläckningar och stora öringar som landas på löpande band. Men verkligheten slog oss på käften när vi anlände i "troutmobilen" i en välkänt vatten nära Åre. Snabb och ursinnig fors mötte oss där det i vanliga fall är fina nackar och försiktiga vak. Men med ett rejält fiskesug så gav vi fisket ett försök. Vi hade stor tro på att fisken skulle vara sugen på gnagarkött så nybundna baby möss fästes i tafsen. Efter c:a timmes krångligt fiske med flugor i träd m.m. så hördes ett skrik och Bruhöla hade första och sista hugget den här dagen. Som sagt det hände inte mycket i fiskeväg denna dag men det var som vanligt väldigt härligt att vara ute och kasta in sig inför sommaren som jag tror kommer att bli en helt fantastisk fiske sommar.

Så kör hårt och skitfiske på alla som läser detta!


måndag 9 maj 2011

Esox lucius.....



......bara namnet är skräckinjagande. Och visst är det våran sötvattenkrokodil. I förrgår blev min fiskekompis attackerad och nästan biten i skrevet av en av dessa monster. Riktigt ilsken var den 3 kg besten.

Vi var öster om Åre och fiskade gädda på fluga i solsken och noll vind. Inget värsting fiske men en landad och några hugg. Men till den som inte testat detta fantastiska fiske GÖR DET! Vi fiskade med poppers (flytande julgranspynt). Gäddorna är väl kanske inte mest kända för sin kämparglöd men slänger man in lite flytande julgranspynt i vassen så får man dom ursinnigaste hugg man kan tänka sig. Skitroligt helt enkelt.

Precis innan solen försvann så så vi lite av gäddleken som pågår nu. Och det var inga små pjäser som bröt ytan. Vi vart även vittnen till ett fågelmord där förövaren var Mr. Esox Lucius.

Sommaren närmar sig, är det någon fluga ni saknar, hör av er!