Summa sidvisningar

tisdag 20 juli 2010

Brattlands...

strömmen var full av liv idag. Vi började fiska nedre delen av den översta forsen. Alex gick upp och körde torrt uppe på nacken och jag nymfade av forsen. Fick bra med fisk, alla runt 30 - 35 cm. Inga bjässar men dom bjuder på en schysst fight.
Tog även 3 fina på torrt uppe på nacken. Riktigt kul och snygga hugg.
Alla fick gå tillbaka och växa på sig till nästa år.

Det roliga med brattlandstömmen är att öringen är akrobater och hoppar riktigt högt, det plaskar ordentligt överallt. Har inte riktigt listat ut varför, men tror dom tar gammel gubb rocken som trött flyger lågt över ytan. Om någon har en anna teori så hör gärna av er.

Har även hört rykten om att storöring tas på mus imitationer nära byn........... MEN VA?

måndag 19 juli 2010

Den 14 Juli.....





styrde jag och Alex "kommunvallen" Huss våran kåsa till norska fjällen. För 5 dagars ihärdigt flugfiskande. Peppade som fan så åkte vi relativt tidigt, vart lite försenade pga prylar som glömdes. Det snackades friskt om fiske hela vägen och bands flugor på löpande band... var lite och ta i. Inte helt lätt att binda under bilfärd. Men vi kom fram till ett streamer mönster som gav gott resultat under hela resan. Den är nu kallas "car streamer" och kan beställas genom mail till mig.(obs! dyra som fan).
Första nattens fiske var bland det bästa jag haft. Eller i alla fall de två bästa timmarna jag haft. 3 över 1kg några 5 hgoch mycket smått. Och det vakade friskt. Helt grymt! Sen dog det av lite, men efter lite dötid så drog det igång igen med röding som kom ner på nacken från sjön för att äta. Vi lyckades inte lura på någon men några var på flugorna men tog extremt försiktigt. Dagen efter var en blåsig och trög dag hände inte speciellt mycket förutom att vi träffade en riktigt skön gubbe som hade fiskat i området i 50 år. Vi pratade en bra stund och fick lite tips.





Den natten delade vi även på en 70cl Johnny Walker coh snackade fruktansvärt mycket skit i bilen innan det vart lite fylle nattfiske som gick åt helvete. Men vi lyckades i alla fall få upp tältet och sova ordentligt.

Vaknade på morgonen i en tältbastu bakfull, trött och utorkad som en gammal gubbfjärt.

Kröp ur tältet och försökte desperat hitta vatten men det fanns inget så en tur till affären blev det och vatten och öl inköptes. Sen bar det iväg på en liten tur till en rödingtjärn på fjället. Tjärnen var ingen höjdare, var något helt sjukt med småfisk och vi såg inget större heller.
Men vi åt en god middag delade på en påse sörland chips (världensgodaste chips) och några tuborg.

Dagen efter fiskade vi samma nacke som förut utan större resultat. Efter det så tog vi en tur till Valsjöbyn för att fiska Harr i Toskströmmen. Riktigt bra var det. Trögt i början men sen så körde vi lite maratonfiske i forsen. Gick ut på att gå om varandra och nymfa av lugnvatten m.m i forsen snabbt. Skitkul och vi fick mycket fisk alla runt 5hg. Vi fiskade till 7 på morgonen. Sen var det verkligen dags att åka hem.

Grym tripp!



tisdag 6 juli 2010

En kär gammal fiskevän....

...ska tillbaka ut på vägarna med mig inom kort. Min gammla vän är min första bil. En Ford Taunus -77 kombi. Den har hängt med på otaliga fisketurer, och aldrig svikit mig. Även fungerat som sovplats. Hoppas den bringar samma tur som förr.

I förrgår var vi ett gäng i en tjärn i Åre området, som det var en vakfest av sällan skådat slag. Riktigt mycket insekter på ytan och även några sporadiska rocken kläckningar. Vi fick röding på torrt, vilket var helt fantastiskt.
Men dom tog väldigt väldigt försiktigt och alla missade sjukt många hugg. Men några fick vi och vädret var helt fantastiskt.

Blir inte bättre än Röding på Torrfluga.

Nu blir det jobb några dagar och festival till helgen, men nästa vecka blir det mer fiske. Kanske stjördal för att lura någon fler lax.